مقالات آموزشی

تفاوت هدفون استودیویی

تفاوت هدفون استودیویی

تفاوت هدفون های استودیویی :

هدفون‌های استودیویی حرفه‌ای‌ ترین مدل هدفون‌ها هستند که با توجه به نوع آکوستیک در سه گروه باز، بسته و نیمه‌ بسته قرار می‌گیرند. در این‌ گروه از  هدفون‌ها هیچ‌ افکتی روی صدا ایجاد نمی‌شود. در هدفون‌هایی که نوع آکوستیک آن‌ها باز است، تمام صدا از طریق اسپیکر بیرونی شنیده می‌شود که در قسمت پشتی کاپ صداست؛ ولی در آکوستیک بسته، صدا تنها برای کسی که هدفون را روی گوش دارد  پخش  می‌شود. در آکوستیک نیمه‌باز، هم اسپیکر بیرونی صدا را پخش می‌کند و هم کاربری که هدفون را روی گوش دارد صدا را می‌شنود. درنهایت این هدفون‌ها مخصوص کسانی است که موسیقی را به‌صورت حرفه‌ای گوش می‌کنند. این مدل از هدفون‌ها بازه‌ی فرکانس پاسخ‌گویی گسترده، توان خروجی بالا و میزان بیس بسیار خوبی دارند

مهم ترین مقوله در انتخاب هدفون استودیویی امپدانس میباشد که هدفون ها از نظر امپدانس به سه دسته قراردادی تقسیم می شوند که هریک کاربری ویژه ای دارند:

  • هدفون های با امپدانس پایین:

امپدانس این نوع هدفونهای از 16 اهم تا 100 اهم می باشد. کاربری آنه ها در دستگاه های همراه و کوچک مانند MP3 Player ها، موبایل ها، تبلت ها و لپ تاب هاست که نیازی به ولتاژ و جریان زیاد برای راه اندازی هدفون نباشد چرا که ولتاژ خروجی این دستگاه ها بسیار پایین است. مثلا ولتاژ خروجی از پورت خروجی هدفون گوشی موبایل iPhone 6 حداکثر ولتاژ خروجی از جک هدفون حدود 933mVrms در امپدانس خروجی 33 اهم و توانی معادل 26.39mW دارد.

  • هدفون های با امپدانس متوسط:

امپدانس این نوع هدفونهای از 100 اهم تا 300 اهم می باشد. از این نوع هدفون در استودیوها  و همچنین سیستم های پخش HiFi استفاده می شود، که نیاز مند یک آمپلیفایر هدفون برای راه اندازی هستند. معمولا کانورتورهای حرفه ای (Sound Card) که خروجی هدفون دارند از توان لازم برای درایو کردن این هدفون ها برخوردار هستند.

  • هدفون های با امپدانس بالا:

امپدانس این نوع هدفونهای از 300 اهم تا 600 اهم می باشد.  برای استفاده از این نوع هدفون نیاز به آمپلیفایرهای است که در این امپدانس توان لازم  جهت درایور کردن  این هدفون ها را داشته باشند . این آمپلیفایر ها می توانند از نوع لامپی، ترانزیستوری و یا دیجیتال باشند.

مواردی که در مورد امپدانس هدفون ها به اختصار شرح داده شد، به منظور آشنایی با این رفتار الکتریکی هدفون ها جهت استفاده کاربردی و تطبیق هدفون با پری امپ است. قطعا انتخاب یک هدفون خوب و مناسب با کاربری ما نیازمند بررسی پارامتر های دیگر از جمله نوع کاربرد، پاسخ فرکانسی و مواردی از این چنین می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *