کیبورد های موسیقی در ابتدا به 4 بخش تقسیم میشنود:
- میدی کیبورد : MIDI Keyboard
- ورک استیشن کیبورد : Workstation Keyboard
- سینتی سایزر : Synthesizer
- ارنجر : Arranger
-
MIDI Keyboard : میدی کیبوردها
این کیبوردها صدایی از خودشون ندارند بلکه صرفا کلاویه هایی هستند که دستورات و پارامترهای میدی رو به DAW ها ارسال میکنند و در DAW ها به وسیله کاربر صدا دار میشن این مدلها میتونن کنترل کننده DAW ها هم باشند و امکاناتی از این دست.. این مدلها به تنهایی نمیتونن موسیقی بسازند و نیاز به نرم افزار کاربردی دارند.
-
Workstation Keyboard ورک استیشن ها :
مدلهایی هستند که صدا هم دارند. امکان استفاده از تکنولوژی سمپلینگ و هم دارند و از همه مهتر از اونها میشه برای کار ساخت موسیقی هم استفاده کرد در واقع امکان سکوئنس کردن رو به شما میدن. بسته به نوع مدل بین 16 تا 32 کانال و همچنین میتونید صداهم بسازید اما به قدرت سینتی سایزرهای نیستند .ورک استیشنها تا حدودی مستقل عمل میکنند و تابع برنامه نیستند . این اواخر شرکت ها سعی در از میان بردن این محدودیت و استفاده کامل از ورک استیشنها در برنامه رو دارند.در حال حاضر دستگاهایی مانند تایروس قابلیت اتصال از طریق فایر رو دارند و شما میتونید به عنوان یک پلاگین از بانک صدای اون استفاده کنید.
-
Synthesizer سینتی سایزر ها :
این مدلها معمولا کارشون فقط ساخت صدا و ترکیب آنها است و بیشتر شون امکان سکوئنس و یا سمپلینگ ندارند. و از اونها برای طراحی صداها و ساخت اونها استفاده میشه البته مدلهایی از ورک استیشنها هم هستند که اونها هم تا حد زیادی میتونن کار سینتی سایزرها رو هم انجام بدهند.
-
Arranger ارنجر ها :
مدلهای که دارای امکان ساخت ریتم و کوردهای همراهی کننده رو دارند. در مدلهای جدید حتی امکان سمپلینگ و سکونئس هم وجود داره البته به قدرت وروک استیشن ها نیستند و بیشتر در زمینه اجرای ریتم ها قوی و موفق هستند.
- پس آیا میشه گفت ورک استیشن ها ترکیبی از کیبورد و میدی کنترلر هستند ؟
هم بله و هم خیر.
چون دسته بندی هاشون فرق میکنه اما کار میدی کنترلر رو هم میکنند. ولی نه مثل میدی کیبوردها