مقالات آموزشی

نحوه آکوستیک کردن اتاق (بخش : ایزولاسیون)

نحوه آکوستیک کردن اتاق (بخش : ایزولاسیون)

نحوه آکوستیک کردن اتاق (بخش یک : ایزولاسیون)

برای انجام یک آکوستیک حرفه ای و بی نقص موارد زیادی نیاز هست که رعایت شود که ما در این مقاله میخواهیم که شما با کمترین هزینه و با کمترین امکانات یک آکوستیک خوب و یک اتاق استاندارد داشته باشید .

ابتدا ما در نظر میگیریم که که در یک اتاق 3 در 4 و بدون داشتن فضای جداگانه برای ضبط یا همان DEAD ROOM میخواهیم اتاق را آکوستیک کنیم که هم برای رکورد و هم برای قسمت شنیداری (میکس و مسترینگ) مناسب باشد.

  • در این قسمت ما آکوستیک اتاق را به دو بخش تقسیم میکنیم :

  1. ایزولاسیون:

  2. استاندارد سازی فضا:

ایزولاسیون : همین طور که از اسمش معلوم هست بخش ایزوله کردن اتاق در برابر نشتی فرکانس ها به بیرون از اتاق و هم ایجاد قسمت رکورد برای ظبط یک ووکال خوب هست

  • در هر صورت نباید فراموش کنید که هرچقدر هم که خرج کنید، نمی توانید به یک ایزولاسیون (Isolation) صد در صد دست پیدا کنید، بخصوص اگر اتاق مورد نظر شما از قبل برای اینکار تهیه نشده باشد. نکات زیر می تواند شما را برای رسیدن به یک ایزولاسیون خوب راهنمایی کند :

برای جلوگیری از خروج صدا از یک اطاق است نه تنها باید مواردی که برای کنترل انعکاس مد نظر قرار دارد را رعایت کرد، بلکه باید دیوارها، درها، کف وسقف و … را ایزوله کرده و درمواردی که ممکن است آنها را دو جداره ساخت.

  • مهندس صدا باید دقت کند که نباید هیچ منفذی برای خروج صدا از اتاق وجود داشته باشد، توجه به برخی نکات هنگام ساخت اتاق می تواند به ایزوله کردن بهتر آن کمک کند،بعنوان مثال از مهمترین نکاتی که باعث خروج صدا از یک اطاق می شود کانالهای تهویه هوا، کولر، حتی ترانکهای سیم های برق و تلفن و … است.

پس از آنکه شما مطمئن شدید از اتاق شما یا سالن مورد نظر صدایی بیرون نمی رود، برای استفاده بهتر از موسیقی باید منابعی که بالقوه می توانند تولید سر و صدای ناخواسته یا نویز کنند را از کار بیندازید.

  • اگر واقعآ می خواهید از شنیدن موسیقی یا ساز زدن در اتاق لذت ببرید و یا قصد ضبط با کیفیت قطعات موسیقی را دارید، باید هرگونه لوازم اضافی را از آنجا بیرون ببرید.

پس از اینکار باید به اقلامی مانند دستگیره های درب و پنجره، چراغ ها، شیشه های در و پنجره، بخاری، چوب پرده و … خلاصه هر آنچه که می تواند با انتشار صوت به لرزه درآید،

توجه کنید. موارد زیادی مشاهده شده است که حتی در بهترین استودیوها با وجود بهترین عایق بندی دیوارها و کمترین میزان انعکاس داخلی، به هنگام اجرای موسیقی با صدای بلند قطعاتی به لرزه در می آیند.

  • چند راهنمایی :

برای کم کردن هزینه میتوانید از فرش و موکت زخیم برای سطح زمین اتاق خود استفاده کنید تا از ازتعاش صدا به پایین جلوگیری کنید.

به علت اینکه هزینه لمسه کردن در اتاق (آکوستیک کردن) زیاد هست میتوانید با زدن ورق های شانه تخم مرغی بر روی درب اتاق با ضخامت بالا از  هر دوطرف از نشتی صدا کمی جلوگیری کنید.

همان طور که در بخش قیل گفته شد سعی کنید با فوم های آکوستیک منافذ و کانال های کولر و بخاری را مسدود کنید تا ارتعاش کمتری صدا داشته باشد.

بخش ایزولاسیون به علت پر هزینه بودن و پیچیدگی های زیاد ما در این بخش به همین موارد بسنده میکنیم و با این مواردی که در بالا توضیح داده شده است به نتیجه خوبی دست پیدا میکنید تا یک فضا برای قسمت رکورد خواننده و یا ساز داشته باشید.

اگر موارد گفته شده برای شما مقدور نبوده و یا پر هزینه میباشد بهترین راه برای رکورد در یک فضا محدود خرید و نصب ایزولاتور میکروفون و یا پنل فراگیر میکروفون میباشد که با نصب آن بر روی پایه میکروفون که بر روی تمامی پایه ها نصب میشود میتوانید تا حد زیادی صدای اطراف خود را کنترل کرده و به نتیجه خوبی دست پیدا کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *