آشنایی با سینتی سایزر :
-
سینت سایزر ها به دو قسمت آنالوگ (سخت افزاری) و دیجیتال (نرم افزاری)تقسیم میشوند.
سینت سایزر سازی الکترونیک است که به کمک تعداد زیادی تولید کننده ی صدا ، موج های صوتی ترکیبی و پیچیده ی جدیدی بوجود می آورد که دارای تنوع صوتی بسیار زیادی می باشند .
این صداها به عناصر پایه ی موسیقی وتنظیم مدرن تبدیل شده اند و تنوع آنها بسیار زیاد و شامل انواع صداهای جدید و صداهای ساخته شده با توجه به صدای سازهای مختلف می باشد .
سینت سایزرها اصوات و مجموعه های پرکاشن را به کمک تکنولوژی ها و الگوریتم های گوناگون تولید می کنند . نخستین سینت سایزرها “آنالوگ” بودند که صداها را با تکنولوژی موسوم به مدولاسیون فرکانس FM با دو مولد سیگنال (اپراتور) تولید می کردند . بعد ها در سینت سایزرهای FMM پیشرفته تر تعداد مولد های سیگنال یا اپراتور ها افزایش پیدا کرد و به ۴ و ۶ اپراتور به ازای هر سیگنال رسید و با فیلتر ها و آمپلی فایر های مختلف تنوع بیشتری در تغییر ویژگی های سیگنال های صوتی حاصل شد .
روش دیگری که برای تولید صدا استفاده می شود “جدول موج” یا “Wavetable ” نام دارد که در آن اصوات نمونه برداری شده (Sample) در یک چیپ حافظه ذخیره می شوند . اینگونه سیستم های مبتنی سمپل ها سینت سایزر های Wavetable نامیده می شوند و درون حافظه ی این سیستم ها انواع زیادی از سمپل ها ذخیره سازی شده اند که می توان از آنها استفاده های مختلفی کرد و آنها را تغییر داد .
سینت سایزر ها اغلب به صورت Rack های ثابت یا Rack های جدا شونده طراحی می شوند و انواع مختلفی دارند ( با کنترل کننده ی کیبرد و بدون کنترل کننده ی کیبرد )
-
سینت سایزر های نرم افزاری
از آنجایی که سینت سایزر های Wavetable صداهای خود را از نمونه های آماده ای که در حافظه خود ذخیره شده انتخاب می کنند ، متوجه می شویم که این امکان وجود دارد که این سمپل ها روی هارد دیسک کامپیوتر نیز ذخیره شوند و به این ترتیب با شبیه سازی پارامتر های اصلی سیستم ، کامپیوتر شما می تواند به یک سینت سایزر تبدیل شود که امروزه با پیشرفت نرم افزارها ، این امکان به راحتی برای کاربران موسیقی الکترونیک فراهم شده است و انواع سینت سایزر های نرم افزاری با هزاران صدای آماده و قابلیت ساخت صداهای جدید در اختیار آهنگسازان قرار گرفته است .